Skip to main content

Anna Gimbrere

Theoretisch natuurkundige, wetenschapsjournalist en presentatrice
Anna Gimbrere
 • Anna Gimbrere
  Anna Gimbrère is onlangs door De Volkskrant uitgeroepen tot Media Talent van 2019. In het programma De Wilde Ruimte (VPRO) bracht ze op enthousiaste wijze haar liefde voor de ruimtevaart in beeld. Ze is regelmatig te zien als wetenschapsjournalist bij Tijd voor MAX, DWDD en o.a. Experimensen. Anna’s enthousiasme is aanstekelijk en met haar sprankelende persoonlijkheid weet zij het publiek altijd te boeien.
  In 2014 studeerde ze af in de theoretische natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Haar leven stond lange tijd in het teken van de droom astronaut te worden. Na haar studie maakte ze de stap naar de televisiewereld, waar ze zowel redactioneel als voor de camera actief is.
  Lees verder

Lieven Scheire

Lieven Scheire
 • Lieven Scheire
  Lieven Scheire - Wetenschapper - Keynote
  Het gaat razendsnel tegenwoordig in de wetenschap en de technologie. Ruimtevaart, robotica en menselijke genetica zijn maar enkele van de gebieden die met grote stappen vooruit gaan. Welke ontwikkelingen staan er te trappelen aan de uitgang van het lab om binnenkort ons dagelijkse leven binnen te treden? Lieven zoekt het voor je uit en vertelt er alles over. Met zijn enthousiasme voert hij jou door de wonderlijke wereld van de wetenschap vol waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën.

  Lieven Scheire is een veelzijdig Vlaams talent; schrijver van twee boeken, televisiemaker en vooral ‘nerd’ als het gaat om natuurwetenschappen.
  Lees verder

Vincent Icke

Hoogleraar theoretische astrofysica aan de Universiteit van Leiden, hoogleraar Kosmologie aan de UvA, beeldend kunstenaar en publicist.
Vincent Icke

Miranda Kusters

docent nask en scheikunde
Udens College
Miranda Kusters
 • Miranda Kusters
  Miranda Kusters-Onstenk geeft alweer 23 jaar het vak nask en nask2.
  Behalve onderwijsontwikkelaar van de sectie is zij ook onderwijsondersteuner voor de afdeling Bovenbouw Theoretisch en lid van de stuurgroep van haar school, het Udens College sector vmbo.
  Deze werkzaamheden doet ze, "omdat ik het belangrijk vind om steeds te kijken op welke manieren we het beste uit leerlingen kunnen halen, op welk gebied dan ook".
  Lees verder

Jeroen Sijbers

Leerplanontwikkelaar Natuur & Techniek
SLO
 • slo.nl
 • Jeroen Sijbers
  Jeroen Sijbers is werkzaam binnen de afdeling voortgezet onderwijs als leerplanontwikkelaar natuur & techniek. Jeroen heeft een bijzondere interesse voor de rol van technologie in het curriculum en leren voor duurzame ontwikkeling. Er zijn verschillende projecten waarbij hij betrokken is, zoals de leerplankundige analyse van de PISA-resultaten en de begeleiding van docenten binnen het ontwikkelteam Mens & Natuur van curriculum.nu. Eén dag per week is Jeroen gedetacheerd naar de Vereniging NLT. Deze vereniging van scholen zet zich in voor innovatief bèta-onderwijs.

  Lees verder

Rafal Wietsma

Docent natuurkunde, nask en biologie
RSG Patharijn in Wageningen
Rafal Wietsma
 • Rafal Wietsma
  Rafal Wietsma, is werkzaam als docent natuurkunde, Nask en biologie aan het Pantharijn College in Wageningen. Daarnaast is hij de man achter de website https://meneerwietsma.nl/ met uitlegvideo’s voor leerlingen.
  Lees verder

Ernst Brand

PA Consulting
Ernst Brand

Jesus de la Torre y Rivas

Bureau ICE
Jesus de la Torre y Rivas

Martha Hoebens

Bedrijf in de klas
Martha Hoebens

Jelte Bosma

Jelte Bosma

Lian Poelsma

Lian Poelsma
 • Lian Poelsma
  Lian Poelsma is werkzaam als docent Wetenschap&Technologie op een middelbare school in Heerenveen. Persoonlijk heeft ze veel ervaring met ICT/Technologie. Ze wil focussen op het vernieuwen van onderwijs zodat er samenhang ontstaat in bètavakken en leerlingen kennismaken met de wetenschap van nu.
  Lees verder

Marijn Meijer

C3
Marijn Meijer

Sofie Faes

Sofie Faes
 • Sofie Faes
  Sofie Faes is docent (biologie) in de onderbouw mavo, havo, vwo op het Heerbeeck college.
  Lees verder

Anne Knape

Anne Knape

Roeland Smith

Roeland Smith

Talitha Muusse

Talitha Muusse
 • Talitha Muusse
  Talitha Muusse deed haar ervaring met duurzaamheid op bij MVO Nederland; eerst als stagiair en projectmedewerker en momenteel als lid van de Raad van Toezicht; hiermee was ze de jongste commissaris van Nederland. Talitha studeerde als Bedrijfskundige (Msc) af aan de Eramus Universiteit Rotterdam op het onderwerp 'Duurzaam Leiderschap van de Millennial Generatie'. Als ondernemer was Talitha een van de oprichters van de Duurzame Jonge 100: een platform voor jonge duurzame ondernemers en professionals. Momenteel is Talitha keynote-spreker namens haar generatie, de Millennials, dagvoorzitter & presentator. Daarnaast is Talitha de drijvende kracht achter de Energieboot: de accelerator voor young professionals die duurzame energieprojecten ontwikkelen!
  Lees verder

Liliane Bouma

Ontwikkelteamlid VO Mens en Natuur SLO
Liliane Bouma

Gedetecteerde tijdzone